Hlavní obsah

Chodec uprostřed silnice neměl šanci přežít střet s kamiónem

– Litomyšl
Novinky, ČTK, Petr Nový

Dopravní nehoda s tragickým koncem se stala ve čtvrtek ráno na Svitavsku. Kamión tam srazil 83letého chodce, který na místě zemřel. Provoz na hlavním tahu z Litomyšle do Hradce Králové je omezen, dopravu řídí policie. Další nehody chodců se staly v Olomouckém kraji.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Neštěstí se stalo asi tři kilometry za Litomyšlí u obce Sedliště v místě, kde je odbočka na Tržek. Třiačtyřicetiletý řidič kamiónu se vyhýbal chodci uprostřed vozovky, ale zachytil jej levým bokem vozidla. Muž na místě zemřel. Kamión skončil v příkopu.

"Škoda na nákladním autě s přívěsem se odhaduje na 150 000 korun," řekla mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová.

Dva mrtví chodci na Moravě

V Olomouckém kraji zemřeli ve středu po střetu s autem dva lidé. První z nich podlehl zraněním v nemocnici, poté co jej zachytil kamion v Hranicích na Přerovsku. Druhého muže srazilo osobní auto na silnici z Olomouce na Lipník nad Bečvou. Chodec zemřel na místě. Oba případy i nadále vyšetřuje policie.

První nehoda se stala v noci na středu na Smetanově nábřeží v Hranicích. "Šestačtyřicetiletý muž přecházel vozovku ve směru od čerpací stanice k řece Bečvě. Zřejmě neodhadl vzdálenost a vstoupil na silnici v době, kdy k němu z levé strany přijíždělo nákladní vozidlo s návěsem ve směru od Valašského Meziříčí," řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič již nestihl nákladní vozidlo ubrzdit a do chodce narazil pravým bokem auta. Muž utrpěl těžké poranění nohy. Nejprve byl převezen do hranické nemocnice, odkud byl poslán do Fakultní nemocnice v Olomouci. Tam však po několika hodinách na následky nehody zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám