Hlavní obsah

Opilec je spokojený, za zabití známého dostal čtyři roky

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Čtyřmi lety vězení potrestal ve středu senát Krajského soudu v Hradci Králové třiapadesátiletého Miroslava Křivánka za těžké ublížení na zdraví, které odsouzený způsobil svému o rok staršímu známému. Muž zraněním podlehl.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Miroslav Křivánek s obhájcem v soudní síni.

Článek

Na přelomu letošního března a dubna v Koclířově na Svitavsku sehrál svou roli alkohol. Oba muži se před tím dostali do konfliktu kvůli penězům, načež Křivánek svého známého nevybíravě ztloukl.

„Hrubě jej zbil nejprve v kotelně rodinného domku a poté v ložnici. Mnohokrát ho udeřil pěstmi i hranou dlaně do obličeje, hlavy a trupu,“ stojí v obžalobě s tím, že oba aktéři byli opilí.

Napadený zemřel a při pitvě soudní lékař zjistil vážná zranění. „Bezprostřední příčinou smrti bylo vnitřní krvácení do břišní dutiny,“ konstatoval znalec.

Křivánek přiznal, že měl s poškozeným konflikt a také to, že jej posledního března několikrát udeřil, ale pouze do obličeje. Podle jeho slov následující den ráno zjistil, že jeho známý je v bezvědomí a zavolal záchranku.

„Pak jsem se ho podle pokynů dispečerky pokoušel oživit masáží srdce. Nevšiml jsem si, že by krvácel,“ uvedl.

Křivánek byl s rozsudkem spokojen a vzdal se práva na odvolání. Státní zástupce si ponechal lhůtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám