Hlavní obsah

Muflon v oboře na Náchodsku nepřežil útok pytláka

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Sedmiletý muflon v hodnotě 150 tisíc korun uhynul v oboře u Velichovek na Náchodsku poté, co jej zřejmě postřelil pytlák. Policisté z Jaroměře nyní pátrají, kdo a proč zvíře zranil. K události došlo v období od neděle do pondělního ráno.

Foto: Profimedia.cz

Stádo muflonů (ilustrační foto)

Článek

„Zastřelení zvířete policii nahlásil jeden ze zaměstnanců obory, který skoleného samce nalezl společně s majitelem, a to s velkou pravděpodobností v úplně jiné části obory, než na zvíře vyšla rána. Z místa zásahu mufloní samec zřejmě utekl a do rukou střelce se tím pádem vůbec nedostal,“ uvedla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. Podle majitele zvířete a zároveň i obory, mělo zvíře ve stáří 7 let vysokou trofejovou hodnotu a jeho cenu stanovil na 150 tisíc korun.

„Je dost možné, že právě výstavní zatočené paroží na samcově hlavě bylo příčinou jeho skonu,“ míní Prachařová a dodala, že policisté oznámení přijali a zaevidovali jako přečin pytláctví. Případnému pytlákovi hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, trest propadnutí věci nebo trest zákazu činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám