Hlavní obsah

Pracovnice ČNB trhala bankovky, vydělala na tom přes sto tisíc

Praha

Vynalézavost podvodníků v Česku skutečně nezná mezí, což potvrdil odhalený případ dnes již bývalé pracovnice České národní banky. Žena trhala bankovky a útržky pak odevzdávala, za což dostávala peníze. Nepovoleným způsobem si tak přišla na více než sto tisíc korun.

Článek

Žena roztrhala bankovky v hodnotě 440 tisíc korun, uvedla televize Nova. V různých bankách pak žena odevzdala každý útržek zvlášť a podvodem si tak přišla na 110 tisíc korun.

Žena chytře využila změny pravidel pro výměnu bankovek, která proběhla letos v červenci. Jak potvrdila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová, kriminalisté již ženu obvinili.

Podvodnice rozhodně nešetřila, trhala jen pětitisícové bankovky. Větší část útržku odevzdala do banky ještě před změnou zákona a dostala za ni čtvrtinu hodnoty, tedy 1250 korun. Zbytek roztržené bankovky vrátila po prvním červenci v jiné bance a získala tím plnou hodnotu bankovky.

Tak pětitisícovou bankovku poměrně snadno zhodnotila na 6250 korun. Tímto způsobem vrátila 88 bankovek. Česká národní banka již podala trestní oznámení na skupinu osob uvnitř i mimo banku.

Reklama

Výběr článků

Načítám