Hlavní obsah

Za házení kamenů po policistech hrozí mladíkovi až šest let

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

K házení kamenů se nechal při nepovoleném pochodu po akci Dělnické strany sociální spravedlnosti ve Varnsdorfu extremisty strhnout 26letý místní muž. Po více než měsíci od akce, která byla nejostřejším protestem na Šluknovsku, ho vypátrali rumburští kriminalisté, kteří ho nyní z násilného činu obvinili. Hrozí mu až šestileté vězení.

Článek

Na policisty zaútočili extremisté 10. září u mostu přes říčku Mandavu, když se chtěli dostat k romské ubytovně Sport. Extremisté stáli většinou v zadních řadách a kameny, kusy asfaltu i sklenice házeli přes některé místní, kteří zůstali v prvních řadách. Útok na policisty, do kterého se zapojil i místní mladík, se mu nevyplatil.

„Jeho počínání má v těchto dnech dohru v podobě zahájení trestního stíhání pro násilí proti úřední osobě,“ uvedl děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Na policejní stanici putovalo v den pochodu ve Varnsdorfu 37 lidí, čtyři byli hned ten samý den obviněni z trestných činů. Další násilníci byli i s pomocí policejních záběrů vypátráni a obviněni později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám