Hlavní obsah

Žena tajila deset let přítele, v dávkách dostala sta tisíce

Právo, Karel Otcovský
Louny

Na téměř tři čtvrtě miliónu na sociálních dávkách si přišla 37letá žena z Lounska, která více než deset let tajila svého ukrajinského přítele. Úřadům po celou dobu tvrdila, že žije v domácnosti sama. Na její podvodné jednání přišla cizinecká policie při prověřování legálnosti pobytu Ukrajince v Česku.

Článek

Žena tajila přítele úřadům od září roku 2000 do března 2011. „Při žádosti o sociální dávky nikdy nesdělila, že se o výdaje v domácnosti dělí se svým druhem. Zamlčela tedy rozhodnou skutečnost pro posouzení nároku na výši výplaty sociální dávky a dávky hmotné nouze,“ informovala Právo mluvčí severočeské cizinecké policie Eva Jaklová s tím, že městský úřad a úřad práce vyplatil ženě více než 700 tisíc korun.

„Celý případ je pikantní právě kvůli výši vyplacené částky,“ dodala Jaklová.

Cizinečtí policisté po dlouhém a důkladném prověřování na případ přišli již v červenci tohoto roku, kdy zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Kvůli způsobené značné škodě předali případ lounským kriminalistům a ti v první polovině října ženu z trestného činu obvinili. Hrozí jí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám