Hlavní obsah

Partner ženu v Ostravě vyhodil i s dítětem na ulici

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Značné příkoří musela snášet třicetiletá žena z Ostravy ze strany jejího o dva roky mladšího partnera. Ženu podle policie nejen bil a vyhrožoval jí zabitím, ale dokonce ji i s pětiletým dítětem vyhodil z bytu na ulici. Při posledním útoku dokonce nešťastná žena utrpěla zlomeninu. Policie už násilníka vykázala z bytu a připravuje pro něj obvinění.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

O případu informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Útoky se měly nejen opakovat, ale také stupňovat. Vygradovaly tím, že muž měl ženu probudit a v jednu hodinu v noci jí nařídit, aby i s pětiletým dítětem odešla z domu. Ženě měl vyhrožovat zabitím, škrtit ji, bít ji do obličeje, uchopit ji za vlasy a udeřit ženou o nábytek. Oběti se pak podařilo vymanit, vzít pětileté dítě a z domu utéci, načež poškozená přivolala policisty,“ uvedla mluvčí.

Žena utrpěla vážné zranění, které si vyžádá delší léčení. Policie nyní zjišťuje další informace o soužití obou partnerů.

„Muž měl ženu izolovat od kontaktů s rodinou či známými. Žena měla opakovaně ve strachu před mužem utíkat i s dítětem a hledat útočiště mimo dům, navíc měl muž poškozenou napadat většinou v přítomnosti dítěte,“ řekla mluvčí.

Na dotaz, proč žena tak dlouho snášela psychické i fyzické násilí, policistům řekla, že na partnerovi byla existenčně závislá. „Déletrvající tíživá situace měla být příčinou i výrazného snížení tělesné hmotnosti oběti,“ dodala mluvčí.

V letošním roce už policie na Ostravsku vykázala z bytů 42 osob podezřelých z dlouhodobého a opakovaného domácího násilí. „To už je stejný počet, jako za celý rok 2010. Jednoznačně lze tedy pozorovat vzrůstající trend této trestné činnosti,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám