Hlavní obsah

Po 13 letech na útěku před spravedlností dopadla podvodníka policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální policejní vyšetřovací tým přezdívaný "lovci lebek" v uplynulých dnech zadržel šestatřicetiletého Václava Fohla, který se 13 let skrýval na území Česka. Podle policistů je to zatím nejdelší doba, po níž byl hledaný člověk dopaden. Informovala o tom televize Nova. Fohl byl v roce 2001 odsouzen na devět let za leasingové podvody s auty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Fohl po celých 13 let pobýval v Česku, nejprve v Praze a poté v Železné Rudě. Právě tam byl vypátrán a zadržen. Prokazoval se pravými doklady na cizí jméno. Podle policie se nyní prověřuje také to, na základě čeho mu byly takové doklady vydány.

Na konci 90. let Fohl s dalšími lidmi způsobil škodu za sedm milionů korun. "Vylákal od leasingových společností 13 vozů a za ty buď neplatil, nebo je po převzetí prodal," řekla Nově mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková.

Fohl byl pravomocně odsouzen už jako uprchlý v září 2001 na devět let. Pokud nyní požádá o obnovu svého procesu, případ se opět vrátí před městský soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám