Hlavní obsah

Lupič z Teplic se viděl na videu a raději se udal

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Kriminalisté měli usnadněnou práci při vyšetřování loupežného přepadení, ke kterému došlo minulý týden v Teplicích. Do jedné z mnoha tamních heren vešel muž, který se zbraní v ruce donutil obsluhu k vydání finanční hotovosti. Lup obsahoval kasírku s několika tisícovkami a kelímek s drobnými mincemi.

Článek

„Na základě oznámení o loupeži se ihned rozjelo pátrání po pachateli. Ten však policisty překvapil, když se hned další den večer dostavil na obvodní oddělení, kde se k přepadení herny přiznal,“ přiblížil teplický policejní mluvčí překvapivé vyřešení případu.

Nebylo to však špatné svědomí, které lupiče na služebnu přivedlo. „Když se ho při výslechu kolegové zeptali na důvod, proč se sám udal, tak sdělil, že viděl kamerový záznam z přepadení nejen v televizi, ale i na internetu, kde video kolovalo,“ dodal Vítek.

Majitel provozovny totiž záznam poskytl nejen médiím, ale umístil ho i na sociální sítě. Když 20letý mladík zjistil, že byl zachycen kamerami a jeho obličej zřejmě viděli i lidé, kteří ho znají, rozhodl se k loupeži přiznat. Kriminalistům také sdělil, že hernu přepadl kvůli tíživé finanční situaci a zbraň, kterou použil, byla pouze maketa, kterou po loupeži zahodil do kontejneru.

Muž byl obviněn ze zločinu loupeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám