Hlavní obsah

Z banky ve Valašském Meziříčí si lupič odnesl desítky tisíc korun

Právo, jr

Po maskovaném lupiči, který v pátek odpoledne přepadl banku v centru Valašského Meziříčí na Vsetínsku, pátrají kriminalisté. Odnesl si několik desítek tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Při přepadení nebyl nikdo zraněn,“ informovala v pondělí mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. Do Komerční banky na náměstí ve Valašském Meziříčí vstoupil podle policie neznámý pachatel, který měl na hlavě tmavou kšiltovku. Zpod čepice mu trčely neupravené vlasy a na očích měl sluneční brýle.

„Přistoupil k jedné z přepážek, kde pracovnici banky předložil lístek, na kterém bylo napsáno něco v tom smyslu, aby mu vydala peníze, že se jedná o přepadení,“ řekla Javorková.

Pod pohrůžkou použití násilí lupiči nakonec čtyřiapadesátiletá žena vydala několik desítek tisíc korun. Muž je dal do připravené příruční tašky a z banky zmizel.

„Lupič byl ve věku kolem 40 let, vysoký asi 170-175 centimetrů. Oblečenou měl modrou bundu a v ruce nesl černou příruční tašku. Nebyl nijak ozbrojen. Kdo by nám mohl k pachateli loupežného přepadení sdělit nějaké informace, ať zavolá na linku 158 nebo zajde na kteroukoli policejní služebnu,“ obrátila se Javorková jménem Policie ČR na veřejnost s žádostí o spolupráci při pátrání po lupiči. Tomu za loupež hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám