Hlavní obsah

Zloděje zastavili kvůli nezapnutému pásu a kradené značce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dlouhou řadu krádeží má opět na svědomí devětadvacetiletý recidivista z Ostravy. Během několika posledních týdnů buď sám nebo spolu s dalším mužem a ženou vykrádal auta v Ostravě i na Bruntálsku. Klec na trojici spadla poté, co ji na ostravském sídlišti Dubina zastavili strážníci kvůli nezapnutému bezpečnostnímu pásu. O případu informovala policie v pondělí.

Článek

Městští strážníci, kteří vozidlo s nepřipoutaným řidičem zastavili, zjistili, že registrační značka je kradená. Po příjezdu kolegů ze státní policie vyšlo najevo, že kradený je také automobil a navíc osádka auta toho má na svědomí daleko více.

Největší lup se trojici podařil před týdnem na Bruntálsku, kde ze zaparkovaného auta ukradli věci za zhruba 600 tisíc. „Šlo o přístroje na měření čistoty ovzduší, například analyzátor, úpravnu plynu, sondu pro filtraci, notebook a další věci,“ uvedla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Nejaktivněji si počínal nejstarší ze zadržených, který byl obviněn z celé řady trestných činů. „Tomuto muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let, obviněný byl přitom v minulosti odsouzen pro majetkovou trestnou činnost a trest odnětí svobody vykonal na konci roku 2009,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám