Hlavní obsah

Šestiletá holčička vypadla v Ostravě z okna

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ostravská policie prověřuje nehodu, při které šestiletá dívenka vypadla z okna bytu. Nehoda se stala v sobotu kolem půl šesté večer. Dívka byla s vážnějšími zraněními převezena do nemocnice.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Dítě mělo dopadnout na chodník z výšky větší než pět metrů. Podle prvních informací se mělo v bytě zdržovat více lidí - matek s dětmi. Ženy se pravděpodobně sešly na návštěvě u jedné z nich,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„Dítě bylo v době zásahu při vědomí a s posádkou komunikovalo. Zasahující lékař zjistil vážná zranění v oblasti břicha a dolní končetiny. Stav malé pacientky svědčil i o poranění mozku,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Proto záchranáři dítě po prvotním ošetření předali do péče lékařů Fakultní nemocnice Ostrava.

V době neštěstí si děti nejspíš samy hrály. Policie prohledává místo události, provádí výslechy a zahájila ve věci úkony trestního řízení pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Muž spadl ze schodů, je v kritickém stavu

V sobotu moravskoslezští záchranáři zasahovali ještě u jednoho vážného pádu člověka. V 17 hodin vyjeli do Úvalna na Krnovsku, kde spadl tentokrát ze schodů šestapadesátiletý muž, když pracoval v mezipatře schodiště.

„Příčinou jeho pádu bylo pravděpodobně náhlé srdeční selhání. Po pádu byl muž v bezvědomí, bezdeší a jeho srdce nepracovalo. Proto svědkové ještě před příjezdem záchranářů poskytli muži laickou první pomoc,“ líčil nehodu mluvčí.

Po příjezdu na místo pokračovali v oživovacích pokusech záchranáři. „Po náročné resuscitaci, při níž museli zdravotníci opakovaně použít defibrilační výboje, se nakonec podařilo obnovit činnost pacientova srdce. V kritickém stavu byl pak převezen na urgentní příjem krnovské nemocnice,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám