Hlavní obsah

Motorkář ujížděl policistům z Prahy po D1 až k Želivce

Novinky, Václav Lang

Divoká honička se odehrála ve čtvrtek krátce před půlnocí. Policisté pronásledovali motocyklistu, který nerespektoval jejich výzvu k zastavení. Pronásledovaný jezdec jel přitom chvílemi rychlostí vyšší než 200 kilometrů v hodině. Policisté jej dostihli na 58. kilometru dálnice D1. Poblíž se náchází nádrž Želivka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Černého motocyklu si hlídka všimla krátce před půlnocí v ulici Na Jelenách v Praze 4. Měl ohnutou a začerněnou registrační značku, řidič jel navíc na první pohled nepřiměřenou rychlostí,“ řekla policejní mluvčí Eva Stulíková.

Motocyklista neuposlechnul jejich výzvy k zastavení a naopak začal policistům ujíždět. Namířil si to ven z města po dálnici D1. Přitom jel podle mluvčí velmi agresivně a chvílemi překračoval rychlost 200 kilometrů v hodině.

Policisté muže dostihli na 58. kilometru dálnice. Tam řidič zajel do odstavného pruhu, sesednul a začal utíkat. Poté, co jeden z policistů vyslal varovný výstřel, muž přeběhl na opačnou stranu dálnice. „Tady jej ale policista dostihl a vyzval jej, aby si lehl na zem. Následně mu přiložil služební pouta a provedl osobní prohlídku, aby zjistil, zda není ozbrojen,“ sdělila mluvčí.

Policisté následně zjistili, že u motocyklu chybí výrobní štítek a je přelakovaný. Muž má navíc až do května roku 2013 zakázáno řídit motorová vozidla. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Naopak test na drogy u pětatřicetiletého muže z Prahy prokázal přítomnost omamné látky na bázi amfetaminu.

„Ke zranění zúčastněných osob během zákroku nedošlo. Zadržený muž je nyní důvodně podezřelý hned z několika trestných činů, za které hrozí až několikaleté tresty za mřížemi,“ uzavřela Stulíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám