Hlavní obsah

Aby zmátl policisty, ustlal si lupič v křoví a předstíral spánek

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklou výmluvu si na policisty připravil 35letý muž z Litvínova. Poté co přepadl tamní prodejnu a začali jej honit policisté, ustlal si v křoví a předstíral, že spí. Policisty poté přesvědčoval, že se opil a nic si nepamatuje. Soud ho poslal do vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž vešel v úterý v podvečer do litvínovské prodejny s bílým tričkem na hlavě, měl v něm vyřezané otvory na oči a ústa. „Vyzbrojen byl blíže nezjištěnou pistolí a obuškem. Zbraní mířil na majitelku prodejny, na které požadoval, aby mu otevřela kasu a vydala peníze, jinak bude střílet,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

V prodejně byl přítomen také známý prodavačky, který pachateli sdělil, že nejde proud a nemůže proto otevřít kasu. „To lupiče rozlítilo natolik, že muže udeřil obuškem a způsobil mu krvácející zranění,“ konstatovala mluvčí. Muž se nakonec k penězům dostal poté, co s pokladnou mrštil o zem. Z místa činu následně utekl.

Přivolaná policejní hlídka začala prohledávat okolí. „Pátrání skončilo v lesním porostu. Tam si policisté všimli pohybu v listnatém křoví,“ řekla Světláková. V křoví policisté našli hledaného muže, který si mezitím zul boty a předstíral spánek. „Policistům tvrdil, že pil a ani neví, jak se do lesa dostal,“ informovala mluvčí.

Hlídka však nedaleko objevila jeho batoh a ukradené peníze. Podezřelého muže policisté zadrželi, pachatel si poté vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže. V pátek rozhodl okresní soud o jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám