Hlavní obsah

Muž na Strakonicku lákal do auta další dítě

Právo, orh
Strakonice

Policisté zaznamenali ve středu další případ obtěžování dětí mužem, který jim nabízí cukrovinky, peníze a odvoz domů od základních škol ve Vodňanech i Bavorově na Strakonicku.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

O prvních třech případech už Právo informovalo v minulých dnech a nyní se policistům přihlásil desetiletý chlapec. [celá zpráva]

„Muž mu ve středu odpoledne nabídl odvoz domů s tím, že mluvil s jeho otcem. Chlapec však nabídku nepřijal a utekl,“ sdělila mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková. Dále upozornila, že podle popisu chlapce se jedná o dva metry vysokého muže štíhlé postavy s hnědými nakrátko střiženými vlasy, náušnici v uchu a pod spodním rtem.

Na sobě měl tmavou mikinu s kapucí, kterou měl přes hlavu. Pohyboval se tmavým terénním vozidlem značky Jeep. Na přední kapotě měl žlutou skvrnu – mohlo se jednat o samolepku nebo barvu. Policisté případy prověřují.

„Po zveřejnění případů se přihlásila i celá řada dalších svědků, ale jejich výpovědi se rozcházejí. V každém případě varujeme školáky, aby s mužem nikam nechodili, a pokud jej někdo uvidí, měl by volat linku 158,“ dodala Nováková.

Reklama

Výběr článků

Načítám