Hlavní obsah

Peníze ze záchodu u baziliky chlapcům nesmrděly

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Peníze nesmrdí, traduje se od dob římského císaře Vespasiána. A nesmrděly ani partě čtyř hochů, kteří vykradli kasičku na záchodcích na poutním místě u baziliky Nanebevzetí Panny Marie na poutním vrchu Hostýn na Kroměřížsku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Skupina čtyř hochů ve věku od jedenácti do šestnácti let se vydala na bystřické poutní místo. Na toaletách poblíž kostela si vyhlédli kasičku na mince. Rozhodli se, že peníze z ní ukradnou,“ sdělila mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Mladí koumáci si nedali moc práce, aby vypáčili víčko. Poté z pokladničky vzali více jak tisíc pět set korun v drobných mincích. Na jejich skutek se ale přišlo velmi brzo. Na poutní místo totiž, jak známo, putují poutníci ve velkých výpravách a velmi často. Frekvence na záchodcích tomu odpovídá a vypáčená kasička byla hned na očích.

„Policisté ihned po oznámení začali po pachatelích pátrat. Během půl hodiny mladíky nedaleko místa činu dopadli,“ uvedla mluvčí. Vykutálení mladí chmatáci však ještě stačili zařadit úhybný manévr.

„Když chlapci viděli blížící se policejní auto, peníze v sáčku odhodili do lesa. Nakonec se však policistům ke krádeži přiznali, neuváženého skutku litovali a odcizené mince vrátili,“ řekla Kyšnerová.

Císař Vespasián byl obviňován z lakomství. Neváhal zdanit i využívání veřejných záchodků. Z čeho budou obvinění mladí zloději ze záchodů na poutním místě na Kroměřížsku, se teprve ukáže. Kriminalisté vyšetřování případu v těchto dnech dokončují.

Reklama

Výběr článků

Načítám