Hlavní obsah

Mladíci na Jičínsku „jen“ zkoušeli, jestli dokážou za jízdy střílet jako ve filmech

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Inspiraci v amerických filmech našli dva krátce dospělí mladíci z Jičínska, když chtěli v úterý odpoledne vyzkoušet, jestli dokážou střílet z jedoucího vozidla. Na jejich testování schopností však upozornil svědek, který přivolal policisty.

Článek

Na posádku vozidla Ford Focus, která měla v úterý odpoledne střílet za jízdy mezi Jičínem a Valdicemi ze vzduchovky do dopravních značek, upozornil na lince 158 jeden z řidičů.

„Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Za volantem seděl osmnáctiletý řidič a na místě spolujezdce jeho o rok starší kamarád, který se ke střelbě přiznal. Na svoji obhajobu pouze uvedl, že si chtěl jen vyzkoušet, zda zvládne střelbu z jedoucího vozu, tak jako to vídá v amerických filmech,“ uvedla mluvčí policie Hana Klečalová.

Jičínští policisté zahájili trestní stíhání kvůli přečinu výtržnictví, za což mladíkovi v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám