Hlavní obsah

Odstavený kamión se rozjel a přimáčkl chodce na zeď, muž zranění nepřežil

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořovice

Tragicky dopadlo parkování kamiónu v Hořovicích na Berounsku. V úterý dopoledne odstavil jednadvacetiletý řidič nákladní auto u silnice vedoucí k tamnímu obchodnímu centru u Pražské ulice. Vozidlo se rozjelo a usmrtilo muže.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Podle řidičova pozdějšího tvrzení byl kamión zabrzděný ruční brzdou bez zařazené rychlosti. Nebyl ale zajištěn zakládacím klínem. Po jeho odchodu se kamión samovolně rozjel po skloněné vozovce a couval k Pražské ulici. Tu přejel a couval dál na chodník, po němž právě šel devětašedesátiletý muž.

Nikým neřízený vůz přimáčkl chodce na zeď domu. Když to řidič kamiónu uviděl, hned popojel dopředu, zaklíněný člověk spadl na chodník a ujali se jej přivolaní záchranáři.

„Muž byl s velmi vážnými zraněními převezen do pražské nemocnice v Motole, kde ale svým zraněním podlehl,“ uvedla mluvčí berounské policie Lenka Uriánková.

Podle vyšetřování nepil řidič kamiónu alkohol a nehodu svedl na technickou závadu. Podle policie měl ovšem také vůz zajistit klínem, který patří k povinné výbavě tohoto auta.

Kriminalisté nákladní vůz zajistili a budou jej zkoumat znalci, zda skutečně selhala ruční brzda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám