Hlavní obsah

Pirát se značkou 2222 před soud zatím nepůjde, policie musí jeho jízdu došetřit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatel Aleš Trpišovský, kterého stíhá policie za pokus ublížení na zdraví, když svým vozem úmyslně brzdil a ohrožoval za ním jedoucí řidiče, před soudem zatím nestane. Podle informací serveru Týden vrátil státní zástupce jeho případ policii k došetření. Trpišovský používal registrační značku auta 2222, kterou však měl jen nalepenou, kvůli tomu přišel o řidičák.

Článek

Policie podala návrh na obžalobu koncem září. Šéf středočeských vyšetřovatelů Jaroslav Čurda tehdy řekl, že nepředpokládá, že by státní zástupce kauzu vrátil k došetření.

Trpišovskému za ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a poškozování cizí věci hrozí až 12 let vězení. Byl zadržen loni 29. prosince poté, co měl na dálnici D1 prudce brzdit před dvěma auty, jejichž řidiče tímto způsobem „trestal“ za pomalou jízdu. V jednom případě do jeho vozu řidič narazil a na mercedesu Trpišovského vznikla škoda 430 tisíc korun.

Obhájce pražského podnikatele Michal Pacovský podle serveru s vrácením případu policii souhlasí. Podle něj by policisté měli pracovat i s variantou, že Trpišovský nebyl pachatelem, ale že jím byl řidič, který do jeho vozu naboural zezadu. Pacovský napadl znalecký posudek, který neuvádí, že na místě nebyly nalezeny žádné stopy brzdění, a to ani jednoho z vozidel.

Letos se objevili dokonce další svědci, kteří tvrdili, že je Trpišovský svou bezohlednou jízdou ohrožoval.

Trpišovský v létě na půl roku přišel o řidičský průkaz, když vyšlo najevo, že na svém autě měl registrační značku s nápadným čtyřčíslím 2222 jen přilepenou, a tedy neplatnou.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila piráta z D1 se značkou 2222

Policisté v pondělí obvinili Aleše Trpišovského z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Dotyčný loni při jízdě po D1 ohrožoval ostatní auta. O obvinění informoval...

Policie navrhla obžalovat Trpišovského

Středočeská policie ukončila minulý týden vyšetřování pirátské jízdy Aleše Trpišovského (43) z loňského prosince. Návrh na podání obžaloby z pokusu o ublížení...

Výběr článků

Načítám