Hlavní obsah

Anonym zneužil jméno chomutovského radního na webu pro homosexuály

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Chomutovský radní a zastupitel Ústeckého kraje za ČSSD Rudolf Kozák čelí neobvyklému problému. Jeho jménem založil anonymní uživatel internetu oplzlý blog s homosexuálním obsahem. Kozák se brání trestním oznámením, chování anonyma je podle něj daleko za hranicí lidské slušnosti.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Chomutovský radní Rudolf Kozák

Článek

„Jako politik vím, že se někdy mohu stát terčem nevybíravé kritiky. Nutí mě to chovat se slušněji, než se musí chovat jiní lidé. O to je takový útok bolestivější,“ řekl Právu.

Problém začal anonymními dopisy, v nichž označil anonym otce dvou dcer Kozáka za homosexuála. Následovalo zveřejnění inzerátu s Kozákovým jménem na gayseznamce. „Když policie nechala inzerát smazat, založil ten člověk blog, kde vykládá, že jsem pochopil svou orientaci už v šesté třídě. Jako muže se mě to zásadně dotýká a opravdu nevím, kdo může něco tak hloupého vymyslet. Podle mého názoru je to nemocný člověk. Někdo mu musel hrozně ublížit, a tak hledá oběť,“ usoudil.

Z informací, které se ze stránky dají vyčíst, je podle něj zřejmé, že jde o někoho z okolí, nebo musí dostávat dobré informace. „Zná přezdívky mých přátel,“ řekl.

Musí to souviset s politikou, míní Kozák

Kdo za útoky stojí, prý neví. „Marně hledám motivaci. Nikdy jsem nikomu neublížil. Musí to souviset s politikou,“ připustil. Anonym se mu prý může mstít i za to, že se nedaří vymýtit prostituci z okolí Lipské ulice.

Internetový útočník se podepisuje Kozákovým jménem a zahlcuje diskuze jednoho chomutovského zpravodajského serveru. Do svých vzkazů přidává odkazy na blog se jménem radního, homosexuální tematikou a obscénními fotomontážemi. Zveřejnil i Kozákovu fotku z webu Ústeckého kraje a telefonní číslo na jeho pracovní mobil.

Kozák už ochutnal hořké sousto dříve, při své kandidatuře do krajského zastupitelstva. Tehdy někdo polepil střed města, radnici, veřejné desky a plakáty s jeho tváří cedulkami s narážkami na Kozákovu poctivost.

Reklama

Výběr článků

Načítám