Hlavní obsah

Švýcar dostal za šílenou jízdu v protisměru podmínku

Právo, Radek Plavecký
Mladá Boleslav

Švýcar obviněný z obecného ohrožení za jízdu v protisměru rychlostní silnice R10 si v pondělí vyslechl rozsudek tři roky vězení s podmíněným odkladem na pět let. Soud mu také na šest let zakázal usednout za volant. Sascha Giuseppe Spataro způsobil svou nebezpečnou jízdou mezi Turnovem a Prahou osm nehod, hrozilo mu až osm let vězení.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Švýcar Sascha Spataro u mladoboleslavského soudu.

Článek

Švýcar musí také zaplatit škody, které při nehodách vznikly. Po vynesení rozsudku soudce řekl, že může být propuštěn na svobodu, nicméně poté, co se státní zástupce odvolal, byl Spataro opět odveden do vazby.

Ve své emotivní obhajobě Spataro žádal soudce o co nejnižší trest. „Nikdy už nebudu brát drogy, nikdy. Chci žít se svou rodinou, prosím, neberte mi moji rodinu,“ říkal Spataro před vynesením rozsudku.

Při dopoledním jednání ještě vystoupil znalec z oboru psychiatrie. Podle něj Spataro netrpí žádnou duševní poruchou a jel pod vlivem drogy a léků, které mu předepsal lékař ve Švýcarsku. Státní obhájce navrhoval trest kolem poloviny trestní sazby, tedy kolem 5,5 roku. Naopak obhájkyně Markéta Pekařová žádala o mimořádně nízký trest bez uvěznění.

Spataro jel na konci května v protisměru rychlostní silnice R10. Způsobil osm nehod, auta, která se mu vyhýbala, většinou prudce vyjela ze silnice, některá se převrátila na střechu či na bok. „Jen zázrakem se nikomu nic vážnějšího nestalo,“ podotkl státní zástupce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám