Hlavní obsah

Zfetovaný mladík chtěl strážníkům prohodit popelnici čelním sklem

Právo, Pavel Orholz
České Budějovice

Českobudějovičtí strážníci zasahovali na konci minulého týdne u 20letého mladíka, který byl pod vlivem drog a chtěl jim prohodit popelnici čelním sklem u automobilu. Naštěstí ho však strážníci přemohli, i když jim přitom vyhrožoval smrtí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V noci na sobotu si naše autohlídka povšimla muže, který vhazoval odpadky i s popelnicemi do silnice v Mánesově ulici. Vyzvala ho, aby toho nechal, a zároveň si strážníci všimli i toho, že je poraněný na obličeji. Když mu nabídli lékařskou pomoc, popadl jednu z popelnic a se slovy: 'Já vám tu popelnici prohodím autem', se rozběhl proti automobilu,“ popisoval Právu případ mluvčí českobudějovických strážníků Václav Sup.

Strážníci mladíka přemohli a zabránili mu tak v dalším útoku. Sup dále zmínil, že i když měl mladík pouta na rukou, alespoň strážníkům nadával a vyhrožoval smrtí.

„Řekl jim, že si je najde, až nebudou v uniformě, a pak je zabije. Podobně agresivně se choval i po příjezdu záchranné služby. V sanitce musel být připevněn k lehátku dalšími pouty, aby nedemoloval vybavení,“ upozornil Sup. Muže záchranáři převezli na záchytnou stanici a na dotaz lékaře přiznal, že kromě alkoholu užil i další blíže nespecifikovanou návykovou látku.

„Celý případ jsme předali státní policii k došetření,“ dodal Sup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám