Hlavní obsah

Matka miminko uchránila, únoskyně je na psychiatrii

– Kroměříž
Právo, Jiří Růžička

V psychiatrické léčebně v Kroměříži skončila mladá žena, která se ve Zlíně pokusila unést miminko v kočárku. Incident se stal ve čtvrtek po poledni na Jižních Svazích ve Zlíně. Mladou maminku podivná žena oslovila na trolejbusové zastávce na ulici Česká na sídlišti Jižní Svahy, kam ji sledovala už od jejího domu.

Foto: Dana Sokolová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Maminka prožívala okamžiky nepředstavitelného strachu v okamžiku, kdy se s ní cizí žena začala tahat o kočárek se sedmiměsíčním dítětem a vřískala: „Máte krásné děcko, já si ho vezmu.“

Zjistit totožnost nemocné ženy se kriminalistům podařilo zjistit již o víkendu.

„Jde o ženu, která je psychicky nemocná a je částečně zbavena svéprávnosti. Proto nebylo zahájeno trestní stíhání, ale zajistili jsme její okamžitý převoz do psychiatrické léčebny,“ řekla v pondělí tisková mluvčí krajské policie ve Zlíně Jana Bartíková.

Máte krásné děcko, já si ho vezmu
nemocná žena<br/>

Maminka byla v šoku a kočárek cizí ženě vytrhla z rukou. Podezřelá žena ji pak sledovala v trolejbuse až na ulici Gahurovu. Policisté se pak o případu dověděli až po oznámení zcela nezaujaté osoby, která se o věci dočetla na Facebooku.

Varování před možnou únoskyní pak ve Zlíně vyvolalo rozruch. Policie z okolností případu analyzovala, že pachatelka má zájem výhradně o nemluvňata v kočárech. Na zastávce, kde k incidentu došlo, byli totiž i lidé s tříletým dítětem, kterého si ale atakující žena nevšímala.

Reklama

Výběr článků

Načítám