Hlavní obsah

Anonym ohlásil bombu v gymnáziu a obchodech v Třinci

Právo, Aleš Honus
Třinec
Aktualizováno

Několik prodejen obchodního řetězce Tesco a také místní gymnázium v pondělí brzo ráno v Třinci prohledávali pyrotechnici. Zároveň došlo k částečné evakuaci. Kromě toho policie hlídala prodejny zlatnictví ve městě. Důvodem byl anonymní telefonát, který oznámil umístění bomby. Žádný nástražný systém ale nalezený nebyl.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Podobná situace nastala ve městě už v červenci. Anonym tehdy nahlásil bombu v Tesku, a když policie obchody prohledávala, vykradli neznámí pachatelé ve městě zlatnictví.

„Pachatel oznámil oznámení bomby v Tesku a také na gymnáziu,“ potvrdil mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

„Museli jsme opustit školu po sedmé hodině. Policie hlídá zlatnictví. Podobné to bylo, když v létě nahlásili bombu v Tesku a přitom vykradli zlatnictví za bílého dne,“ upozornil Novinky jeden ze studentů místního gymnázia.

Ze zlatnictví v červenci během polední pauzy, kdy se tam vloupali neznámí pachatelé, zmizelo větší množství šperků. Ukradli je tři maskovaní pachatelé. Policie je dosud nenašla.

Reklama

Výběr článků

Načítám