Hlavní obsah

Policie pátrá po muži, který se v Ostravě pokusil znásilnit školačku

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Po dosud neznámém pachateli, který se v polovině září pokusil znásilnit čtrnáctiletou dívku na sídlišti v Ostravě-Hrabůvce, pátrá policie. Informace o zločinu zveřejnila policie až nyní zároveň s videozáznamem podezřelého muže.

Článek

Pokus o znásilnění se odehrál 19. září těsně před půlnocí. „Čtrnáctiletá dívka se vracela domů, když za sebou uslyšela kroky a poté ji pachatel uchopil a osahával na genitáliích. Oba upadli na zem. Dívka se okamžitě začala bránit, volala o pomoc a útok se snažila odvrátit kopáním,“ informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Dívce se podařilo z místa utéct, policii na místo přivolal obyvatel sousedního paneláku, který uslyšel volání o pomoc. Policisté už na místě našli jen boty, které dívka ztratila při útěku.

„Kriminalisté získali i obrazové záznamy z míst, kde se podezřelý pohyboval. Dívka prošla půl hodiny před půlnocí kolem komplexu Venuše v Ostravě-Hrabůvce na ulici Dr. Martínka. Za dívkou již v té době šel podezřelý. Dívka pak šla po ulici Fr. Hajdy směrem k dopravnímu hřišti, kam ji muž stále sledoval,“ doplnila mluvčí.

Ze záznamu je patrné, že jde o muže střední postavy s kratšími vlasy a na hlavě má nasazenu kšiltovku.

„Byl oblečen do modrých riflí, měl obutu tmavou obuv, dále měl oblečenu tmavou bundu s kapucí a zipem vpředu po celé délce. Na prsou bundy měl větší nápis světlé barvy Lonsdale a světlý, menší nápis či znak měl i na pravém rukávu,“ dodala mluvčí. Informace k hledanému mohou lidé volat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám