Hlavní obsah

Dvaatřicetiletý Egypťan týral svou českou manželku

– Zlín
Právo, Aleš Fuksa

Dva roky a tři měsíce si ve věznici s dozorem odsedí dvaatřicetiletý Mohamed Moustafa Noseir Mohamed z Egypta. Od dubna 2008 do letošního února týral svou manželku české národnosti, se kterou žil v Lukovečku a ve Zlíně.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dvaatřicetiletý občan Egypta v soudní síni

Článek

Krajský soud ve Zlíně mu ve čtvrtek potvrdil trest uložený soudem prvního stupně. „Svou ženu obžalovaný opakovaně psychicky deptal a fyzicky napadal. Vyhrožoval jí zabitím a únosem jejich malého syna do Egypta," uvedl soudce Jiří Dufek.

"Zakazoval jí styk s přáteli. Občas musela chodit dva metry před ním, on měl v ruce prut, kterým ji švihal, když se mu něco nelíbilo. Jindy ženu udeřil dřevěnou tyčí s kovovou maticí nebo jí mířil na hlavu a hruď plynovou pistolí,“ přiblížil soudce.

Tímto způsobem se občan Egypta dopustil týrání osoby žijící ve společném obydlí. Soud mu uložil trest na samé dolní hranici trestní sazby, která se pohybuje od dvou do osmi let. Polehčující byl pro obžalovaného fakt, že dosud nebyl na území České republiky soudně trestán.

Cizinec bude vyhoštěn

„Soud prvního stupně vyhodnotil důkazy logicky a jednání obžalovaného i správně kvalifikoval. Trest byl uložen jako nepodmíněný, neboť týrání manželky bylo dlouhodobé a dosti kruté. Především však cílem obžalovaného bylo změnit osobnost paní poškozené. Nešlo tedy pouze o samotné nevhodné chování vůči ní,“ uvedl v odůvodnění Dufek.

Policisté Právu zároveň potvrdili, že už nyní dokončují spis o vyhoštění dvaatřicetiletého Egypťana z České republiky. Mělo by se tak stát po odpykání trestu. V současné době je cizinec ve vazbě. U soudu vinu odmítl.

Rozhodnutí odvolacího soudu je konečné, proti němu už lze podat pouze dovolání k Nejvyššímu soudu, a to do dvou měsíců od doručení rozsudku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám