Hlavní obsah

Neopatrností dělníků na Vyškovsku shořel dům před dokončením

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Oči pro pláč zůstaly majitelům dřevěné novostavby těsně před dokončením v obci Zelená Hora na Vyškovsku. Dům za nejméně dva milióny korun prakticky lehl popelem. Za požár mohou neopatrní dělníci, kteří na dokončení novostavby pracovali a pokládali ráno izolaci.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

„Oheň byl natolik rozsáhlý a nebezpečný, že u jeho likvidace nakonec zasahovalo devět požárních jednotek ze tří krajů,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hořet začalo v osm ráno. Tři dělníci při pokládání lepenky používali otevřený oheň na její rozehřívání. Při tom se oheň dostal do izolační spáry ve zdi, kde zřejmě nepozorovaně začala hořet izolace. Když se plameny rozšířily, snažili se muži oheň nejprve uhasit vlastními silami.

Zahradní hadice ani kbelíky s vodou však už na zdolání požáru nestačily. Plameny se pak velmi rychle rozšířily na celé poměrně rozlehlé stavení. Intenzivní oheň se podařilo zdolat hasičům z Jihomoravského, Zlínského a Olomouckého kraje před desátou dopoledne. Případem se nyní zabývají policejní vyšetřovatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám