Hlavní obsah

Lupič si při útěku zlámal žebra, se záchrankou dorazila i policie

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští policisté obvinili z loupeže dvacetiletého mladíka z Plzně, který v úterý večer přepadl devětašedesátiletou ženu a sebral jí kabelku s penězi a mobilním telefonem. Kriminalisté s jeho dopadením ale příliš práce neměli, sám jim k tomu pomohl. Při útěku se totiž zranil, a když zavolal na tísňovou linku o pomoc, přiznal se, co udělal.

Článek

„Ženu, která šla se svým manželem, přepadl v Prokopově ulici kolem půl deváté večer. Snažil se jí z ramene strhnout kabelku a přitom oba upadli na zem, kde se o ní ještě chvíli přetahovali. Nakonec se mu podařilo kabelu ženě z ruky vytrhnout a utekl. Manželé se ho ještě snažili pronásledovat,“ popsala loupež policejní mluvčí Martina Korandová.

O hodinu později volal na tísňovou linku integrovaného záchranného systému muž s tím, že je zraněný a že chce mluvit s policií.

„Operačnímu důstojníkovi řekl, že se zranil pádem ze železničního náspu. Žádal o pomoc a přitom se zmínil o tom, že provedl něco špatného,“ pokračovala Korandová s tím, že policista se dál vyptával, aby zjistil, co se stalo.

Mladíka odvezla sanitka do nemocnice. „Ležel na zemi, nemohl se hýbat a stěžoval si na bolest hrudníku,“ uvedla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Vyšetření prokázalo, že měl zlomená žebra.

Reklama

Výběr článků

Načítám