Hlavní obsah

Majitel našel odcizené železo dvakrát ve sběrně

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drzost některých zlodějů nezná mezí. Přesvědčil se o tom majitel rodinného domu v Krupce na Teplicku. Na sklonku srpna překonal tehdy neznámý pachatel oplocení pozemku poškozeného, ze kterého odcizil dva hydraulické válce a kovové díly určené ke stavbě montážních hal.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

„Odcizené železo zloděj prodal do výkupny sběrných surovin, kde si poškozený odcizený majetek našel a od výkupčího jej dostal zpátky. Tím považoval celou věc za vyřízenou a ani se neobracel na policisty,“ informoval Právo o případu teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Tolerantní muž ale hned následující den zjistil, že mu oba hydraulické válce a k tomu navíc ještě tři hydraulické zvedáky zmizely z pozemku znovu. Vydal se tedy do krupské sběrny, kde si poprvé odcizené železo našel a tam se od obsluhy dověděl, že jí odcizené věci nabízeli opět stejní muži, jako v předchozím případě.

„Pracovník výkupny je ale vyhodil. Poškozený začal proto po svém majetku pátrat i v jiných sběrnách. Nakonec odcizené železo nalezl ve sběrných surovinách v Teplicích. Tentokrát již přivolal policisty, pro které nebyl problém zjistit totožnost pachatelů,“ uvedl Vítek a dodal, že jednomu z drzých lapků už bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, druhému zloději bude podezření sděleno v nejbližších dnech. Oběma hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám