Hlavní obsah

Ze msty zapálili mladíci na Blanensku stany, ve kterých spali lidé

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Od úterka mají velké starosti dva mladíci z Blanenska ve věku 20 a 23 let. Policejní vyšetřovatel je obvinil z trestného činu těžké ublížení na zdraví, za které jim může soud vyměřit až dvanáct let za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mladí muži se totiž velmi svérázně bavili v noci z pátku na sobotu a jejich počínání mělo málem tragické následky pro trojici osob bez domova, které dlouhodobě přebývaly ve stanech v lese Čertovka u Blanska. Jejich dva stany totiž kolem půl druhé ráno začaly hořet.

Celá trojice se naštěstí ihned probudila a všem se podařilo včas vyběhnout ven. I tak však celé osazenstvo obou stanů - dva muži ve věku dvaačtyřicet a čtyřiapadesát let a osmačtyřicetiletá žena - utrpělo popáleniny a museli být ošetřeni lékařem.

Ještě větší šok je však čekal, když se dozvěděli, že jejich látkové příbytky někdo úmyslně polil hořlavinou a zapálil. Od větších popálenin je zachránila skutečnost, že dokázali rychle reagovat a oheň se jim podařilo včas uhasit. Vzápětí vše oznámili na policii.

Kriminalisté tak mohli zahájit okamžitě pátrání a pachatele se jim podařilo dopadnout,“ uvedla policistka Petra Vedrová. Žháři nyní svůj čin zdůvodňují tím, že se trojici chtěli pomstít za to, že prý obsadili “jejich“ ohniště v lese.

Reklama

Výběr článků

Načítám