Hlavní obsah

Barmanka se lupiče se zbraní nelekla a vyvedla ho z podniku

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražští kriminalisté pátrají od pondělního rána po muži, který přepadl bar v Kutnohorské ulici v Praze 10. Odvážná barmanka se ale útočníka nezalekla, vyvlekla ho ven, načež zaskočený lupič utekl. Incident zachytila bezpečnostní kamera.

Článek

Do provozovny vstoupil pachatel v půl šesté ráno. Na hlavě měl gumovou masku s otvory pro oči a v ruce držel střelnou zbraň. Po barmance chtěl, aby mu vydala peníze. Ta ale tvrdila, že žádné nemá. Chytl ji tedy za kapuci a dostrkal až za bar, kde jí vyhrožoval fyzickým násilím.

„V jedné chvíli ji chtěl udeřit zbraní, ona se ale bránila, chytla jej za ruku a svedla na zem. Poté s ním došla až ke dveřím, kde mu z hlavy částečně strhla masku. On si ji ale zpět natáhl a z baru utekl. Po zásahu barmanky bude mít patrně zraněné oko,“ řekla mluvčí policie Eva Stulíková.

Přestože barmanka viděla pachateli do tváře pouze několik vteřin, kriminalistům dokonale popsala jeho podobu. Vznikl tak pravděpodobný portrét, podle kterého by ho mohl někdo poznat.

„Kriminalisté prověřují zdravotnická zařízení, kde by se muž případně mohl nechat ošetřit. Domnívají se totiž, že při potyčce s barmankou utrpěl zranění oka, se kterým by mohl vyhledat ošetření,“ doplnila policejní mluvčí.

Jedná se o muže bílé pleti ve věku kolem 40 let, střední, přibližně 165 cm vysoké postavy. Má šedomodré oči. Je ostříhán na „ježka“, na vršku hlavy má ale pleš. V obličeji měl přibližně dva dny staré strniště.

V době činu byl oblečen do tmavých látkových kalhot a hnědé, možná flanelové mikiny či bundy s kapucí s kostkovaným vzorem velmi výrazného vzhledu. Maska, kterou si kryl obličej, byla šedá, gumová, pouze s otvory pro oči. Ozbrojen byl střelnou zbraní, hovořil plynule česky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám