Hlavní obsah

Autobus MHD v Ústí vyjel na chodník a zabil chodce

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragický následek měla ve středu krátce před půl osmou ráno dopravní nehoda v Masarykově ulici nedaleko zimního stadionu v Ústí nad Labem. Autobus MHD jedoucí směrem do Chlumce tam srazil 60letého muže jdoucího po chodníku, ten na místě zemřel.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Autobus vjel na chodník zatím z neznámých příčin

Článek

Zatím není jasné, co bylo příčinou nehody. Autobus vyjel z vozovky až na chodník, na místě zůstalo několik uražených dopravních značek.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policie hledá svědky nehody, cestující z místa odešli

„Řidič linky číslo 11 městské hromadné dopravy srazil muže ročník narození 1950 jdoucího po chodníku. Příčina nehody je zatím v šetření,“ řekla ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová s tím, že policisté u řidiče na místě provedli dechovou zkoušku, která byla negativní.

Řidič byl po nehodě značně psychicky otřesen a na místo byl přivolán policejní psycholog. „Nemám žádné zprávy, co by mohlo být příčinou nehody, nevím, že by řidič byl nějak zdravotně indisponován,“ řekl Právu ředitel ústeckého dopravního podniku Tomáš Kraus.

Policie na místě řídí dopravu a nehodu vyšetřuje. Kriminalisté také hledají svědky nehody a zejména pasažéry z autobusu, kteří zmizeli. „Než přijela policie, všichni cestující do jednoho po nehodě z místa odešli. Žádáme všechny, aby zavolali na linku 158, a pomohli tak k řádnému objasnění této tragické dopravní nehody,“ dodala Hyšplerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám