Hlavní obsah

Falešná zdravotní sestra láká od mužů peníze

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Bruntálská policie vyšetřuje případ podvodnice, která se vydává za zdravotní sestru a vystupuje pod jménem Jana Bartáková nebo Jana Procházková. Od mužů, se kterými se seznamuje přes inzeráty, láká peníze s tím, že v nemocnici rozbila drahý přístroj, který musí zaplatit. Policie ženu už našla a v minulých dnech ji obvinila z podvodu. Údajně od čtyř mužů vylákala přes 88 tisíc korun.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Počet poškozených přitom nemusí být konečný. „Podvedených může být mnohem více, a proto žádáme případné poškozené či svědky, aby kontaktovali přímo policisty z bruntálské kriminální služby a vyšetřování na čísle 974 731 321 nebo linku 158,“ uvedla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Oznámením o podvodu se podle ní policisté začali zabývat už v lednu na základě informací podvedeného muže. „Následným vlastním šetřením zjistili další tři muže, na kterých se měla podvodně obohatit,“ dodala mluvčí.

Žena své oběti hledala pomocí inzerátů po celé republice. „Na osobní schůzky s muži měla obviněná chodit vždy v přítomnosti svého nezletilého syna a setkání probíhala v Bruntále, nejčastěji na parkovišti u obchodních domů. Následovalo také posezení v restauračních zařízeních. Po krátké komunikaci, často již na první osobní schůzce, mužům sdělila, že je v tíživé finanční situaci a potřebuje peníze. Prý musí uhradit škodu na zdravotnickém přístroji, který měla v zaměstnání poškodit,“ dodala Tušková.

V případě odsouzení hrozí obviněné ženě až pět let vězení. Svou vinu ale žena popírá. „Připouští, že si podala inzerát, s muži se setkala, ale odmítá, že od nich přijala peníze,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám