Hlavní obsah

Senioři odešli ze světa společně, muž ženu ubodal, pak se oběsil

– Kroměříž
Právo, Jiří Růžička

Vraždu a sebevraždu manželů, k níž došlo v neděli v Kroměříži, vyšetřují kriminalisté. Osmaosmdesátiletý muž ubodal svou stejně starou manželku a potom se na půdě domku oběsil. Na činu se manželé domluvili, motivem byl špatný zdravotní stav dvojice.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Jedna z příbuzných přišla v dopoledních hodinách do rodinného domu, kde našla bez života jak osmaosmdesátiletou ženu, tak stejně starého muže. Na místo přivolala policisty, kteří začali zjišťovat detaily události,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

„Oba dlouholetí manželé byli ve špatném zdravotním stavu. V domě se našel dopis na rozloučenou, který svědčí o tom, že se rozhodli ke společnému odchodu ze světa,“ sdělil mluvčí.

Kriminalisté našli v domě také peníze, z čehož usuzují, že je možné vyloučit násilné okolnosti ze strany cizích pachatelů.

„Krajští kriminalisté úmrtí vyšetřují jako dvojitou sebevraždu s podezřením na spáchání vraždy a následné sebevraždy,“ řekl Mergental. Případ bude zřejmě odložen. Pár spolu strávil zhruba sedm desetiletí a znal se od středoškolských let.

Pátá vražda na Zlínsku

Letos jde o pátou dokonanou vraždu ve Zlínském kraji. V červnu v bytě v Hulíně na Kroměřížsku jednadvacetiletý muž ze Zlína brutálně připravil o život devatenáctiletou dívku. O dva týdny později bylo nalezeno tělo osmapadesátileté ženy ve vodovodní šachtě domku v Koryčanech také na Kroměřížsku. Kriminalisté za vraždu stíhají jednačtyřicetiletého muže, jenž u zemřelé bydlel.

V červenci jednašedesátiletý muž asi v hostinci v obci Topolná na Slovácku zastřelil svou o jednadvacet let mladší ženu. Sám při střelbě utrpěl vážné zranění na hlavě.

Na konci září bylo v domku v obci Slopné na Zlínsku nalezeno tělo sedmasedmdesátiletého muže. Policii na násilné úmrtí upozornil až po několika dnech olomoucký ústav soudního lékařství. Po pachateli zřejmě loupežné vraždy kriminalisté nadále pátrají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám