Hlavní obsah

Gangsteři obrali o milióny ve Varech bývalého šéfa kriminálky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Několik let šéfoval Miroslav Roušal karlovarské kriminálce. Ale až nyní jako civilista na vlastní kůži poznal, jaké je to být přepaden gangstery a přijít přitom o velké peníze. Podle informací Práva to byl právě Roušal, na kterého se minulý měsíc vrhli před Českou spořitelnou na Masarykově třídě v Karlových Varech tři lupiči. Z ruky mu vytrhli kufřík, kde bylo v přepočtu pět miliónů korun.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policie místo přepadení před Českou spořitelnou na Masarykově třídě v Karlových Varech zajistila.

Článek

S největší pravděpodobností se jednalo o peníze karlovarské firmy Velta Plus EU, pro kterou Roušal pracuje. Zmiňovaná společnost obchoduje hlavně s tabákem a podle údajů z obchodního rejstříku vykázala za loňský rok tržby ve výši 6,3 miliardy korun.

Přepadení jako blesk

Roušal se odmítl o loupeži bavit. „Děkuji. Na shledanou,“ reagoval na dotaz Práva a zavěsil telefon. Není například jasné, zda Roušal takto běžně převážel vysoké částky, anebo to byla výjimka. Ani vietnamský jednatel firmy nebyl sdílnější. „To je nějaký omyl,“ řekl a mobil vypnul.

Přepadení proběhlo bleskově. Vozidlo Škoda Octavia, ve kterém Roušal seděl jako spolujezdec, zaparkovala jeho řidička před peněžním ústavem 19. září v deset hodin dopoledne.

„Když muž z auta vystoupil, praštili jej maskovaní chlápci dřevěnou tyčí přes ruku a vytrhli mu kufřík z dlaně. Pak se dali na útěk. Viděla jsem, že byli tři,“ popsala přepadení prodavačka z obchodu naproti.

Podle mluvčího karlovarské policie Pavla Valenty prchli pachatelé v osobním vozidle BMW Combi stříbrné barvy s registrační značkou 2K8 11 80. „Stále po nich pátráme,“ doplnil Valenta.

Roušal kryl podřízeného kolegu

Roušal odešel od policie poté, co vyšlo najevo, že se snažil krýt jiného policistu, podezřelého z loupežného přepadení na poště.

„Jako velitel služby kriminální policie a vyšetřování okresního ředitelství Policie České republiky Karlovy Vary v rozporu se svými povinnostmi neoznámil Inspekci ministra vnitra, že jeden z jeho podřízených je podezřelý, že spáchal loupež. Jednal tak se záměrem, aby inspekce vnitra nezačala podezřelého vyšetřovat,“ konstatuje se v rozsudku Krajského soudu v Plzni z roku 2007.

Soud tehdy uznal Roušala vinným ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele a za to ho potrestal půlročním vězením s podmínečným odkladem na 15 měsíců a zákazem práce v ozbrojených silách v délce dvou let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám