Hlavní obsah

Mladík se udal uherskohradišťské policii před činem, i tak mu hrozí vězení

Právo, jr

Lupiče, který se ovšem ještě ani nestačil dostat k vyhlédnuté kořisti, zadrželi v noci na pondělí policisté na Uherskohradišťsku. Při kontrole podezřelého auta našli u řidiče černou kuklu a plastovou pistoli. Přiznal, že se chystal vyloupit benzinku.

Článek

Šestadvacetiletý muž sedl před druhou hodinou v noci v pondělí 10. října před svým domem v Uherském Hradišti do auta, ze kterého sundal registrační značky. S sebou si vzal černou kuklu a plastovou maketu pistole.

„Nejdříve měl v plánu natankovat a bez placení odjet z čerpací stanice, aby mohl dojet k jiné benzinové stanici na Uherskobrodsku. Tam chtěl přepadnout obsluhu a uloupit peníze,“ informoval mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Lupič skutečně přijel na benzinovou stanici v Uherském Hradišti, ale znervózněl natolik, že ztratil sebedůvěru a kolem stojanů jen projel a zamířil pryč. Pozorná hlídka hradišťských policistů si ale všimla podezřelého auta, které projelo čerpací stanicí. Policisté se za autem rozjeli a zastavili ho na parkovišti u obchodu v Uherském Hradišti.

„Řidič policistům nepředložil občanský průkaz a i jinak odmítal prokázat svou totožnost. Při prohlídce policisté u muže našli černou kuklu a plastovou pistoli. Muž policistům přiznal, že chtěl přepadnout čerpací stanici, aby se dostal rychle k penězům,“ řekl mluvčí.

Podezřelý skončil v policejní cele. Kriminalisté případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu loupeže ve stadiu přípravy, za což ze zákona hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám