Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat Drobilova exporadce Knetiga z úplatkářství

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Detektivové protikorupční policie chtějí postavit před soud Martina Knetiga, bývalého poradce exministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS). Viní ho z nepřímého úplatkářství, kterého se měl dopustit při zadávání veřejných zakázek na Státním fondu životního prostředí.

Foto: Novinky

Exministr Pavel Drobil (ODS) a jeho bývalý poradce Martin Knetig

Článek

Právu to potvrdila mluvčí pražského Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. „V pátek nám byl policejním orgánem doručen návrh na podání obžaloby,“ uvedla mluvčí s tím, že státní zástupkyně v současné době studuje spis. Zda Knetiga skutečně postaví před soud, má podle Zenklové dozorová žalobkyně rozhodnout zhruba do měsíce.

Bývalého Drobilova poradce policie obvinila v létě z toho, že nabídl úplatek členovi představenstva Komerční banky, aby získal sponzorský dar pro občanské demokraty.

Knetig je v této souvislosti podezřelý z nepřímého úplatkářství, v případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení. Proti obvinění si ex-poradce podal stížnost, tu ale státní zastupitelství odmítlo.

Kauzou se původně začalo zabývat Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4 na základě trestního oznámení, které podal odvolaný šéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám