Hlavní obsah

Muž se v metru zastal okradených, jemu ale nikdo nepomohl

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté stále pátrají po útočníkovi, který velmi brutálně napadl ve stanici metra Palmovka v sobotu cestujícího, když se zastal cestujících, které chtěly okrást tři ženy. Lidé mohou své poznatky oznámit na lince 158. Z kamerových záznamů je patrné, že lidé napadenému muži nepomohli a raději odešli.

Článek

Napadený muž seděl ve středu 2. srpna krátce po 22. hodině ve stanici metra a čekal na příjezd soupravy. Všiml si tří žen, které velmi vulgárním způsobem křičely na ostatní cestující, které se snažily pár okamžiků před tím okrást.

„Poškozený se těchto cestujících zastal a snažil se tři ženy odehnat. V ten okamžik je na záběrech z kamerového systému vidět, jak k němu přibíhá neznámý pachatel. Ten se evidentně zastává žen a napadne poškozeného,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Toho několikrát udeří pěstí do obličeje a v okamžiku, když se mu ho podaří strhnout na zem, ještě jej kopne do hlavy. Muži způsobil několik zlomenin, pohmožděniny hlavy a různé oděrky. Po tomto útoku čtveřice osob nastoupí do vagónu metra a z místa odjede pryč.

„Díky velmi dobrému kamerovému systému v metru je zachycen nejen samotný čin, ale také ze záznamu je zřejmé, že neznámý pachatel na všechny tři ženy po celou dobu dával pozor od eskalátorů,“ doplnila mluvčí policie.

Kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli, který se dopustil trestného činu ublížení na zdraví, uvítají i informace k ženám. Jakékoliv informace mohou lidé volat na linku 158.

Muž byl tmavé pleti ve věku kolem třiceti let, vysoký přibližně 180 cm, mohutné plnoštíhlé postavy. Má černé delší nagelované vlasy česané dozadu. Na sobě měl bílou košili s dlouhými rukávy, tmavé kalhoty a černé polobotky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám