Hlavní obsah

Romové ve Varnsdorfu se dostali do konfliktu s vietnamskými obchodníky

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Ve výbušném Varnsdorfu došlo v sobotu večer k dalšímu incidentu. Dva Romové poškodili výlohu v prodejně vietnamského obchodníka poblíž problémové ubytovny Sport. Právu to potvrdil severočeský policejní mluvčí Daniel Vítek.

Foto: Libor Zavoral , ČTK

Policie ve Varnsdorftu posílila hlídky.

Článek

„Následně došlo k slovní roztržce mezi majitelem obchodu a Romy, kteří se po chvíli vrátili na místo se známými. Proto byly v lokalitě posíleny policejní hlídky, aby situaci zklidnily,“ uvedl Vítek s tím, že okolnosti případu policisté prověřují.

Podle Lukáše Kohouta, který na Šluknovsku organizuje protiromské protesty, se ale před ubytovnou strhla rvačka. „Sám jsem dostal ránu pěstí od jedné cikánky, která svůj čin doprovodila urážlivými slovy," tvrdil Právu Kohout.

Na místě je podle něj zhruba 20 policistů. „S asi šedesáti Romy si nevědí rady,“ poznamenal Kohout. Podle Vítka je větší koncentrace lidí poblíž ubytovny způsobena tím, že je tam romská svatba. „O rvačce, jak o ní informoval média pan Kohout, nemá policie žádné zprávy,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám