Hlavní obsah

Muž v pražském metru zastavil zlodějky, byl zmlácen a nikdo mu nepomohl

Praha

Pražští policisté pátrají po asi 30letém muži, který ve středu večer ve stanici metra napadl jednoho z cestujících. Ten se v srpnu na perónu zastal lidí, které se pokoušela okrást trojice dívek. Když dívky přivolaly na pomoc zmíněného komplice, strhla se bitka, při níž napadenému nikdo z přihlížejících nepomohl. Zastánce okrádaných utrpěl několik zlomenin.

Článek

"Událost se stala krátce po 22. hodině", potvrdil Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Incident zachytil kamerový systém ve stanici metra Palmovka.

Trojice Romek se na nástupišti pokoušela krást. Když je zahlédl muž a postavil se jim, začaly na něj vulgárně křičet. Po chvíli jim na pomoc přispěchal asi 30letý muž, který je kryl. „Muže několikrát udeřil do obličeje, pak strhl na zem, načež ho kopl do hlavy. Napadený utrpěl pohmožděniny hlavy a několik zlomenin,“ doplnil Hulan.

Incident sledovalo několik lidí včetně těch, jichž se muž zastal, ale nikdo napadenému nepomohl.

Čtveřice pak nastoupila do dorazivšího vlaku. O to se pokoušel i napadený, ale násilník ho z vagónu vystrčil na nástupiště.

Útočníka, jemuž hrozí obvinění z ublížení na zdraví, hledá policie a vyzývá svědky, aby se přihlásili s cennými informacemi. Hledaný má tmavou pleť, je vysoký asi 180 centimetrů, má mohutnou, plnoštíhlou postavu a tmavé vlasy, jež si geluje a češe dozadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám