Hlavní obsah

Řidič si odskočil na oběd, kamión našel v plamenech

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 800 tisíc korun způsobil na kamiónu požár, který nákladní vozidlo v Kateřinicích na Novojičínsku zachvátil ve čtvrtek odpoledne. Stalo se tak nedlouho poté, co řidič kamión odstavil a šel se domů najíst. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Článek

Jak mluvčí uvedl, u požáru nákladního automobilu Mercedes Actros s přívěsem zasahovaly tři jednotky hasičů.

„Obešel se bez zranění, škoda na kabině a přední části návěsu dosáhla 800 tisíc korun. Hasiči svým rychlým zásahem uchránili majetek minimálně za jeden milión korun,“ sdělil.

Operační středisko hasičů bylo o požáru kamionu informováno krátce po 13. hodině. „Hasiči dostali požár pod kontrolu za dvě minuty po příjezdu, uhašení jim zabralo deset minut,“ popsal Kůdela s tím, že příčina vzniku požáru je v šetření.

Kamión byl prázdný, bez nákladu. „Řidič ho předtím odstavil v Kateřinicích u fotbalového hřiště a šel na oběd domů. Po necelých dvaceti minutách na něj volali sousedé, že mu hoří nákladní automobil,“ popsal Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám