Hlavní obsah

Cyklista boural s kolem za sto tisíc, utekl a pro bicykl se dosud nevrátil

Právo, Aleš Honus
Raškovice
Aktualizováno

Po neznámém cyklistovi, který před dvěma měsíci způsobil nehodu nedaleko Raškovic na Frýdecko-Místecku, z místa nehody utekl a nechal tam své velmi drahé jízdní kolo, pátrá policie.

Článek

Vyšetřovatelé zatím netuší, proč je cyklistovi ztráta vzácného kola milejší než hrozící pokuta za přestupek. Nelze ale vyloučit, že kolo bylo kradené, což by úprk cyklisty vysvětlovalo.

O dosud neobjasněné nehodě, která se stala 30. července, informoval ve čtvrtek mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Cyklista na křižovatce zřejmě nedal přednost Škodě Octavii, která do něj narazila.

„Ještě před příjezdem policistů se cyklista z místa nehody vzdálil. Dosud se nepodařilo zjistit, komu kolo patří,“ řekl mluvčí s tím, že jde o jízdní kolo značky Ridley Limit černo bílé barvy.

„Jedná se o bicykl z limitované edice. Bylo jich údajně vyrobeno jen okolo 25 kusů,“ doplnil mluvčí. Podle informací prodejce přesahuje hodnota takového kola sto tisíc korun.

Policie se nyní obrací na veřejnost, která by mohla pomoci při zjištění vlastníka jízdního kola, případně totožnosti neznámého cyklisty.

„V případě poskytnutí informace kontaktujte Dopravní inspektorát Frýdek-Místek na telefonním čísle 974 732 259 nebo volejte linku 158,“ vyzval mluvčí policie případné svědky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám