Hlavní obsah

Sexuchtivý násilník doktor Barták bil údajně i svoji manželku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za znásilňování a týrání žen stíhaný lékař Jaroslav Barták podle svědků často bil i svoji manželku. Ta již dříve požádala o rozvod.

Článek

Policie zatkla Bartáka v srpnu na ruzyňském letišti. Od té doby vycházejí najevo nové skutečnosti o jeho podivném vztahu k ženám a snaze o kontakty s celebritami ve světě šoubyznysu i politiky.

Deník MF Dnes získal výpovědi řady svědků z okolí Bartákovy rodiny, kteří tvrdí, že se jim Lenka Bartáková svěřovala, že ji manžel bije. "Lenka mi vyprávěla, že ji Barták jednou velmi surově zbil před Poslaneckou sněmovnou. Popisovala mi, jak ji mlátil rukama na chodníku a nikdo jí nepomohl," řekl rodinný přítel.

Proč nešla na policii nebo se nerozvedla? Prý jí řekl: "Když mě opustíš, vezmu ti kluka," uvedl a jiný rodinný známý listu svěřil: "Když byl Honzík miminko, chtěla Lenka od Bartáka odejít. Járovi se to ale nelíbilo a dal jí takovou ránu, že jí málem zlomil čelist."

Bití potvrdila asistentka

Bití manželky Lenky potvrzuje i jedna z trýzněných asistentek. Barták byl v té době úspěšným internistou, prezidentem polikliniky a tajemníkem české pobočky Lions Clubu, světové charitativní organizace. Měl kontakty v nejvyšších patrech justice i státního zastupitelství.

"Jednou na zasedání Lvího klubu za mnou Lenka přišla a říkala, že ji Jára bije. Měla strašný strach, že kdyby odešla, přišla by o Honzíka," vypověděla asistentka Lucie. Ji samotnou lékař brutálně zbil v roce 2007 u pražského Michnova paláce. Strhal z ní šaty a bil jí hlavou o kapotu auta. Byl poté obžalován a stanul před soudem. Lucie však souhlasila s odškodněním.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám