Hlavní obsah

Pražské metro opět stálo, zemřela v něm žena

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Se dvěma problémy při cestě pražským metrem se během středy museli vypořádat cestující v hlavním městě. Ráno kvůli zkratu na soupravě nejezdilo metro ze Smíchova na Zličín, kolem poledne pak nejezdilo metro na trase A, kde po zástavě oběhu zemřela starší žena.

Článek

Poté, co v pondělí zkomplikovala jízdu v odpolední špičce technická závada na soupravě metra ve stanici I. P. Pavlova, zahrál ve středu cestujícím pražský dopravní podnik, tak trochu nevinně, na nervy hned dvakrát. Bohužel příčinou druhého kolapsu provozu byla zástava oběhu, kterou cestující nepřežila.

Nejprve byl ale ve středu dvacet minut po osmé hodině ráno zastaven provoz metra na trase B mezi Zličínem a nádražím Smíchov. [celá zpráva]

„Nepozorná cestující upustila do kolejiště těsně před přijíždějící soupravou tašku na kolečkách. Souprava ji přejela a systém zkratoval. Objevil se dokonce i dým a museli zasahovat hasiči,“ sdělila Právu mluvčí pražského dopravního podniku Ilona Vysoudilová s tím, že cestující svou nedbalostí přerušila provoz na hodinu a 12 minut. „Pokud se cestující chovají tak nedbale, tak s tím opravdu nemůžeme nic dělat,“ dodala Vysoudilová.

Po dobu odstraňování soupravy nasadil dopravní podnik pětadvacet autobusů. Od Smíchova na Černý Most jezdily soupravy normálně.

Druhý incident měl tragickou dohru

Kdo cestoval metrem na trase A těsně před polednem, měl smůlu podruhé. „Během dne byl přerušen ještě na deset minut provoz metra na lince A, a to mezi stanicemi Náměstí Míru a Dejvickou. Bylo to před polednem kvůli nevolnosti cestující, k níž musela být přivolána zdravotnická pomoc,“ doplnila výčet kolizí v provozu metra mluvčí.

Nevolno se cestující udělalo mezi stanicemi Želivského a Florou, směrem na Floru. Po deseti minutách byl provoz obnoven v plném rozsahu.

„Byli jsme přivoláni do stanice metra k záchraně čtyřiasedmdesátileté ženy, u které došlo k zástavě oběhu. Přestože zdravotní tým zahájil neodkladnou resuscitaci, nepodařilo se ani po padesáti minutách ženu zachránit,“ informovala deník Právo Jiřina Ernestová z pražské záchranky. Díky zkratu museli soupravu metra ze stanice Jinonice zaměstnanci vytlačit vlastní silou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám