Hlavní obsah

Třináctiletého chlapce v Lubenci zabila branka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny
Aktualizováno

Na fotbalovém hřišti v Lubenci na Lounsku zemřel v pondělí večer třináctiletý chlapec. Spadla na něj přenosná branka. Zranila ho na hlavě a dítě na místě zemřelo. Uvedla to v úterý mluvčí lounských policistů Jaromíra Střelcová.

Článek

"Podle zatím dostupných informací se měl údajně hoch na brance houpat, načež se převrátila. Zraněný chlapec na místě zemřel," uvedla Střelcová. Okolnosti nehody šetří lounští kriminalisté.

Neštěstí se stalo kolem šesté hodiny večer.  Chlapci si večer šli zakopat na plácek vedle fotbalového hřiště. Podle Střelcové zřejmě nešlo o oficiální trénink a dětí bylo na hřišti víc.

Podle starosty Lubence Bohumila Peterky se neštěstí stalo mimo herní plochu, kde jsou umístěny branky a děti si tam mohou hrát. "Vedle hřiště tam postavili přenosné branky, aby kluci neničili trávu. Ještě nedávno je dokonce zajistili velkými hřeby, aby se nemohly převrátit, ale jak tam kluci blbli, zřejmě to postupně vytrhali," řekl Peterka ČTK.

Není to první smrt, kterou padající přenosná branka způsobila. Před pěti lety podobným způsobem zahynuli dva třináctiletí hoši v Plzni a na Blanensku, v roce 2008 se zabil dvanáctiletý kluk na Kladensku a v roce 2009 zemřel třináctiletý chlapec poblíž Okříšek na Třebíčsku a šestiletá dívka z Jihlavska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám