Hlavní obsah

Vysypané lahve a sudy zablokovaly silnici na Vsetínsku

Právo, Jiří Růžička
Liptál

Jako výkladní skříň středně velké prodejny potravin vypadala v úterý ráno silnice u Liptálu na Vsetínsku. Takřka na celém profilu ležely plné i rozbité skleněné i plastové lahve s vínem, alkoholem i nealkoholickými nápoji, které se vysypaly při nehodě nákladního automobilu. Zraněného řidiče odvezla záchranka do nemocnice.

Článek

„Hasiči byli o pomoc požádáni krátce před osmou hodinou ráno,“ informoval mluvčí hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

K nehodě nákladního automobilu došlo na hlavní silnici číslo I/69. Podle prvních informací pracují policisté při vyšetřování havárie s verzí, že řidič pravděpodobně usnul za jízdy. Auto vyjelo mimo silnici, kde narazilo do kulturního poutače.

„Celý náklad se vysypal,“ řekl Mitáček. Lahve, bedny i sudy s nápoji se dostaly do příkopu i na silnici. Část vozovky byla neprůjezdná.

Zraněného řidiče si převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Po ošetření byl odvezen do nemocnice. Hasiči se postarali o zajištění vraku vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Krátce po návratu na základnu se ale hasiči museli na místo havárie znovu vrátit. Ukázalo se, že majitel vozidla není schopen urychleně odstranit vysypaný náklad a zajistit odstranění následků havárie. „Hasiči úklid zajistili, ovšem náklady za tento zásah už bude muset majitel uhradit,“ doplnil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám