Hlavní obsah

Ford se po střetu rozlomil na dvě části

Právo, Aleš Honus
Stonava

Dva lidé byli v noci na úterý těžce zraněni ve Stonavě na Karvinsku při nehodě Fordu Mondeo, který se po nárazu rozlomil na dvě poloviny. Jeden ze zraněných v nemocnici bojuje o život. Menší úlomky vraku byly po nehodě rozesety do vzdálenosti několika desítek metrů od nárazu.

Článek

Nehoda se stala nedaleko základní školy. Jedna část auta uvízla v zábradlí.

„Při příjezdu k nehodě se hasiči pustili do vyprošťování obou zraněných mužů v mondeu. Spolujezdce se jim podařilo vyprostit opatrným natáčením bez pomoci speciálního vybavení, pro záchranu řidiče museli použít hydraulické nástroje,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Jeden z členů osádky dosud neznámé totožnosti byl podle záchranářů v bezvědomí a v přímém ohrožení života. „Zasahující lékařka zjistila poranění mozku a selhávající dýchání. Byla nutná okamžitá intubace dýchacích cest, posádka pacienta připojila k umělé plicní ventilaci,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že zraněný byl transportován do ostravské fakultní nemocnice.

Druhý osmatřicetiletý muž byl v době zásahu záchranářů při vědomí. „Prvotní vyšetření ukázalo zranění hlavy s podezřením na poranění mozku a horní končetiny. Pacientovi byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a posádka jej předala na chirurgické ambulanci nemocnice v Karviné,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám