Hlavní obsah

Policista se nechal odzbrojit, zloděj ho měl na mušce

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důležitý důkaz zajistili vyšetřovatelé v případu, při němž se minulou středu na Plzeňsku zastřelil policejní zbraní muž podezřelý z krádeže. Ten odzbrojil policistu a při útěku si vpálil kulku do hlavy. Teď vyšlo najevo, že zakročující strážce zákona vydal služební zbraň dobrovolně, protože pachatel na něho mířil svojí pistolí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Tu policisté našli až později při důkladném ohledání místa činu. Jednalo se o pistoli s plným zásobníkem. Podezřelý ji pak zřejmě při útěku odhodil. Zbraň nyní zkoumají experti,“ řekl v pondělí Právu mluvčí policejního ředitelství Plzeň-jih Libor Pilař s tím, že jednání podezřelého bylo kvalifikováno jako násilí proti orgánu veřejné moci, nedovolené ozbrojování a pokusu o krádež. Případ ale bude kvůli smrti pachatele odložen.

Událost se stala na pomezí bývalých okresů Plzeň - sever a Plzeň - jih. Policejní hlídka vyjela k případu krádeže na železnici na Stodsku na jihu Plzeňska. Při pronásledování podezřelého se policisté rozdělili, pachatel pak jednoho z nich překvapil. Namířil na něho pistoli a pod pohrůžkou, že jej zastřelí, ho odzbrojil. Pak se dal na útěk. [celá zpráva]

Do následného pronásledování se zapojili i další policisté. K sebevraždě se zloděj zřejmě rozhodl ve chvíli, kdy už byl obklíčen a neměl šanci uniknout. Zemřel krátce po transportu do nemocnice. Jednalo se o padesátiletého recidivistu.

Reklama

Výběr článků

Načítám