Hlavní obsah

Inspekce stíhá učitele policejní školy, dluží kam se podívá

Novinky, Petr Nový
Praha

Až osm let může strávit ve vězení učitel policejní školy v Praze, který si vypůjčil nejméně milión korun, i když věděl, že kvůli dluhům nebude mít na vrácení těchto prostředků. Půjčoval si od policistů i civilních osob.

Článek

Policista Jiří Zimmermann pracoval na Vyšší policejní škole Ministerstva vnitra v hlavním městě. Podle inspekce si půjčil nejméně v patnácti případech peníze, jejichž hodnota přesáhla milión korun.

„Půjčoval si s vědomím, že je zadlužený a prostředky na vrácení nemá. Přesto sliboval, že peníze v dohodnutých termínech vrátí, k čemuž však už ve většině případů nedošlo,“ řekla mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

Peníze si půjčoval nejen od policistů, ale i civilních osob na různých místech České republiky. Pro výpůjčky využíval i mladé začínající policisty policejní školy, které měl učit a vychovávat.

„Vzhledem k rozsahu páchané trestné činnosti tohoto policisty pracovníci inspekce vyzývají další případné poškozené osoby, aby se přihlásily na policii v Ústí nad Labem na telefonním čísle 974 420 62,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám