Hlavní obsah

Noční havárie kamiónu uzavřela silnici vedoucí na Ostravu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Zhruba 600 litrů nafty vyteklo do půdy a potoku Trnávka z kamiónu, který v noci havaroval na silnici I/58 na Novojičínsku. Silnice spojující Ostravu s Beskydami proto bude minimálně do poledne uzavřena, policie odklání dopravu na okolní cesty. Při nehodě se zranil řidič nákladního auta i jeho spolujezdec.

Článek

K nehodě došlo necelou půlhodinu po půlnoci nedaleko obce Petřvald, kamion naložený palubkami skončil pod mostem v potoce. „V místě, kde probíhají práce na vozovce a silnice je zúžena, nepřizpůsobil osmatřicetiletý řidič kamionu rychlost stavu a povaze vozovky a havaroval,“ popsal karambol novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Kamión se při nehodě převrátil a kabina se od zbytku vozu odtrhla. Těžce zraněného řidiče vyprošťovali ze zdemolované kabiny hasiči asi dvě hodiny. „Pacient utrpěl mnohočetná vážná poranění v oblasti hlavy, hrudníku a končetin. Po vyproštění byl uveden do umělého spánku. V přímém ohrožení života byl předán do rukou lékařů urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že ve fakultní nemocnici, ale na ambulanci, skončil i osmačtyřicetiletý spolujezdec. Ten při nehodě utrpěl středně závažné poranění hlavy.

Při karambolu unikly provozní kapaliny. Do země a potoku vyteklo asi 600 litrů nafty. „Do potoka hasiči položili tři sorbční hady a hladinu zasypávali sorbentem. Ráno za světla pak jednotka z Nového Jičína odčerpala naftu z poškozených palivových nádrží,“ vysvětlil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že o vytažení kamiónu z potoka se postará soukromá firma.

Kvůli nehodě je hlavní silnice I/57 stále uzavřena. Ve směru od Ostravy odklánějí policisté dopravu přes Frýdek-Místek a Příbor, řidiči jedoucí v opačném směru se místu nehody vyhnou průjezdem Petřvaldu. Policisté řidičům doporučují, aby si vybrali jinou trasu, nejlépe po dálnici D1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám